Maahantuoja:
 
  Suomen Zinga
  Ramsiontie 8
  02380 ESPOO

  gsm 050 - 403 27 97
  Email:
  myynti@scanferro.fi

  Miten Zinga eroaa muista
  suojakäsittelyistä?
  Zinga/maali
  Zinga/perinteinen sinkitys
  Usein kysyttyä Zingasta

  Katso myös seuraavat linkit:
    Jälleenmyyjät

    Valmistajan sivut zinga.eu 

ZINGAnisaatio verrattuna kuumagalvanointiin

Zingalla galvanointi onnistuu rakenteita purkamatta

Vastakohtana maalikerrokselle galvanoitu kerros on itsessään metallituote. Siksi se on yhtä joustavaa kuin metalli. Mekaaniset iskut eivät irroita galvanoitua kerrosta tai aiheuta sen lohkeilua eikä myöskään naarmuuntumista tai ruosteen muodostumista pinnan alta. Tämä tekisi kuumagalvanoinnin tai kuumaupotuksen ZINGAn tasavertaiseksi kilpailijaksi. Mutta kuumagalvanoinnilla on myös huomattavia haittavaikutuksia. Se tarvitsee erityisasennuksen. Olemassa olevat rakenteet täytyy purkaa etukäteen, mikä lisää kustannuksia huomattavasti. Se on monimutkainen ja joskus jopa vaarallinen menetelmä, jossa käytettävä sinkki kuumennetaan jopa 420 C asteeseen. Myöskään muilla menetelmillä kuten metalloiminen, elektrolyyttinen oksidointi ja sinkitys ei ole ZINGAN kaltaisia ainutlaatuisia ominaisuuksia.KUUMAGALVANOINTIZINGA
KATODINEN SUOJA
KYLLÄKYLLÄ
Kuumagalvanointi muodostaa 75-100% sinkkikerroksia, Josta puhdasta 98%. ZINGA-kerros sisältää 96% sinkkiä, josta puhdasta 99,995%. Zinga on ainoa nestemäinen galvanointisuoja, joka perustuu hajoitettuihin sinkkihiukkasiin.
YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ?
EIKYLLÄ
Kuumagalvanointi vaatii rasvanpoiston, fosfatoinnin, sulatusaine- ja sinkkiupotuksia, mikä rasittaa ympäristöä erityisesti. Lisäksi sinkkiupotus käyttää runsaasti energiaa kuumennusprosessissa 420 C asteeseen. Alkuvalmistelujen jälkeen levitys harjalla, telalla tai ruiskupistoolilla tai upotus ilman kuumennusta.
HELPPOKÄYTTÖISTÄ?
EIKYLLÄ
Kohde on kuljetettava työpajalle, missä teräs altistetaan erityisille, ympäristöä rasittaville upotusprosesseille. Käytetään kuin maalia, galvanointi paikan päällä, ei kohteen purkua, kuljetusta eikä tarvetta erillisille työpajoille.
SOPII KAIKENKOKOISILLE RAKENTEILLE?
EIKYLLÄ
Erittäin suuria rakenteita ei joskus voida purkaa, eivätkä ne aina sovi upotusastiaan.Ei rajoituksia käyttökohteen koon suhteen.
KÄYTTÖ KOSTEISSA OLOSUHTEISSA?
EIKYLLÄ
Käyttö erityistyöpajassa.Kosteus eristää Zinga pinnoitteen polymerisaatiota.
UUSINTAKÄSITTELY VAIN VÄHÄISILLÄ ESIVALMISTELUILLA?
EIKYLLÄ
Maalattaessa vanhan kerroksen päälle: galvanointikerros puhallettava kevyesti ja hangattava, jotta saadaan hyvä tarttuvuus maalille. Uudelleenlatauksessa: uusittava koko upotusprosessi, kohteen purkamisen ja työpajalle kuljetuksen jälkeen.ZINGA pinnoitus tapahtuu paikan päällä. Sinkkisuolat ainoastaan pestävä pois vedellä sekä käsiteltäessä ZINGA-kerros maalilla että uudelleenladattaessa uudella ZINGA-kerroksella.
KERROSTEN SULATUS? UUDELLEENLATAUS?
EIKYLLÄ
Ei voida ladata uudelleen, koska vanha kerros on korvattava kokonaan. Tarvitaan kokonaan uusi käsittely usealla upotuksella.Uusi ZINGA-kerros tekee vanhan ZINGA-kerroksen jälleen nestemäiseksi, molemmat kerrokset sulautuvat yhdeksi ainoaksi pinnoitteeksi.
KESTÄÄ VAURIOITA?
EIKYLLÄ
Pinnalle muodostuva rauta- ja sinkkiyhdiste on kovempaa kuin allaoleva teräs. Koko galvanoitu kerros on täten hauras ja altis murtumille, lämpötilan vaihtelut heikentävät sitä entisestään. Mekaanisessa kosketuksessa ZINGA-kerros puristuu tai litistyy, muttei murru. ZINGA taipuu metallin kanssa, myös silloin kun terästä taivutetaan äärimmilleen, esim. betoniraudoitus.