Maahantuoja:
 
  Suomen Zinga
  Ramsiontie 8
  02380 ESPOO

  gsm 050 - 403 27 97
  Email:
  myynti@scanferro.fi

  Miten Zinga eroaa muista
  suojakäsittelyistä?
  Zinga/maali
  Zinga/perinteinen sinkitys
  Usein kysyttyä Zingasta

  Katso myös seuraavat linkit:
    Jälleenmyyjät

    Valmistajan sivut zinga.eu 

Miten Zinga eroaa perinteisestä sinkkipinnoitteesta?

GALVANOITU KALVO

ZINGA on korkealuokkainen, poikkeuksellisen tehokas ja monikäyttöinen teollisuustuote. Ruosteensuojauksessa Zinga on erinomainen. Sillä on kahden tunnetun suojausmenetelmän hyvät puolet, toisaalta galvanoinnin (kuumaupotus) ja toisaalta maalauksen. Siten sitä pidetään hyvin tehokkaana suojauksena kaikille rautatuotteille. Sen käyttö on samanlaista kuin kylmäsinkin.

Tätä menetelmää voidaan pitää markkinoiden taloudellisesti edullisimpana.

Hinta/laatusuhde, sen poikkeuksellinen tarttuvuus ja sen helppo käyttö vastaavat nykyisiä teollisuuden suojaukselle asettamia vaatimuksia yleensä. Sen käyttömahdollisuudet ovat useat ja erilaiset. Ne kattavat melkein kaikki tarpeet rauta- ja teräskonstruktioiden suojauksen alueella, mukaan lukien täysin uusien teollisuustuotteiden käsittelyn, käytön massatuotannossa sekä paikkamaalauksen ja vahingoittuneiden alueiden paikallisen korjauksen.

Kaikkien näiden hyvien puolien tarkastelu voi vain vakuuttaa Teidät siitä, että tämä tuote vastaa täysin yleisimpiä tarpeita ja vaatimuksia. Monet tunnetut teollisuuden alat ovat selvästi ilmaisseet luottamuksensa Zingaan käytettyään sitä jatkuvasti pitkän ajan eri yhteyksissä.

ZINGA / KUUMAUPOTUS (GALVANOITU)

Kytkentäkapasitanssi: hyvin suuri osa puhdasta sinkkiä (99,99 %), hyvin suuri sinkkipitoisuus (96 %), sinkkijauheen tiivis raerakenne samoin kuin tietyt hartsit aiheuttavat Zingan luonnollisen kytkentäkapasitanssin (katodinen toiminta, joka on täysin verrattavissa tavanomaiseen perinteiseen sinkitykseen).

ZINGA toimii anodina (galvaaninen anodi) elektrolyyttisessä liuoksessa (merivesi jne.) ja suojaa teräspintoja (katodi), kunnes sinkki on kulutettu. Tämä mekanismi on samanlainen kuin kuumaupotuksella aikaan saatu suojaus. Koska ZINGA on alussa huokoista, se ensin “sementoituu” kosteuden ja hapen vaikutuksesta. Jokaisen sinkkimurusen ympärille muodostuu kerros sinkkisuoloja täyttäen huokoset ja irrottaen ylemmät kerrokset ympäristöstä. Tämä ilmiö alkaa ulkopuolelta ja läpäisee kerroksen tiettyyn syvyyteen saakka. Tämä irrotettu kerros estää veden diffuusion ja saastuneet aineet ZINGA-kalvolla. Siten aktiivi sinkki pintakerroksessa menettää progressiivisesti katodisen vaikutuksensa. Siitä huolimatta tämä kerros säilyttää suojaavan ominaisuutensa. Tässä vaiheessa ZINGA toimii poikkeuksellisena kylmäsinkkinä. “Sementoitu” kerros suojelee puolestaan katodisesti aktiivia alakerroksia. Lisäksi kerran “sementoitu” ZINGA on erinomainen vastus mekaanisille iskuille.

Elinikä: ZINGA kestää yhtä kauan kuin kuumaupotettu. Se johtuu päällyskerroksen paksuudesta ja liuoksesta. Ruostetta esiintyy vain, kun sinkki on kulunut ja aina rajoitetusti niissä kohdissa, joista sinkki on hävinnyt. Paikkamaalaus on aina mahdollista tuotteen poikkeuksellisten ominaisuuksien vuoksi: vanha kerros sulautetaan uuden kanssa. Siksi korjattavien pintojen esikäsittely ei ole tarpeen.

Adheesio: ZINGA ei hilseile, päinvastoin, se kehittää sähkökemiallisen siteen pohjametallin kanssa.

Mekaaninen kestävyys: mekaaninen vahinko, joita tapahtuu väistämättä kaikilla telakoilla, ei aiheuta välttämättä ruostetta, jollei vahinko ole suuri. Vahingoittuneet kohdat peittyvät itsestään valkoisella sinkkisuolakerroksella, joka tietyn aikaa estää ruostumista. Katodisen suojauksen kesto riippuu jäljelle jääneen sinkkikerroksen paksuudesta. Jos sattuu syntymään viiltoja, ei hilseilyn tarvitse olla seurauksena. Jopa, jos vahinko on huomattava, ja jos paikallisesti muodostuu ruostetta, hapettumista ei koskaan tapahdu sinkkikerroksen alla. Jälkeenpäin kuluttaja voi itse galvanoida telakalla uudelleen yksinkertaisella paikkamaalauksella.

ZINGA kestää pitkäaikaisen altistamisen alkaen -40°C:sta +120°C:een ja jopa +160°C:een ja enemmänkin (vaikkakin tässä tapauksessa vain lyhyemmän ajan).

ZINGA kestää vahingoittumatta lämpölaajenemisen ja pohjamateriaalin kutistumisen.

Zinga kestää mekaanisen muodonmuutoksen ilman harmillisia seurauksia.

KYLMÄSINKITYS/PERINTEINEN SINKITYS - EROT JA EDUT

Suurin ero verrattuna perinteiseen sinkitykseen on se että ZINGAa voi käyttää itse, mikä tarkoittaa sitä, että voidaan käyttää katodiset ominaisuudet omaavaa reaalisinkitystä, päinvastoin kuin termisessä galvanointiprosessissa, joka riippuu kuumaupotuskylvystä.

ZINGAa voidaan käyttää märille pinnoille ilman, että suojauskyky muuttuu, päinvastoin. Jatkuvasti tehdään tutkimuksia siitä, kuinka tämä mekaaninen ominaisuus toimii. Ilmeisesti metallin pinnalla oleva vesi näyttää tiivistyvän. Se merkitsee käytännössä, että ZINGAa voidaan käyttää alueella, jossa kondensaatio on mahdollista (kostea alue).

ZINGA sopeutuu helposti muihin metalloimismenetelmiin ja käytettyyn galvanointiin. ZINGAa voidaan käyttää termisesti galvanoituihin osiin ilman hilseilyvaaraa.

Hiekkapuhallus (vaikkakin välttämätön optimaalisen elektrokemiallisen suojauksen saavuttamiseksi) ei ole tässä välttämätöntä. Kunnollinen pesu metalliharjalla on riittävä aikaansaamaan tuotteen lujan tarttuvuuden metallipohjalle. Hiekkapuhallus, rasvanpoisto tai peittaus ovat välttämättömiä vain, jos on kyseessä vanhat maalinjäänteet, rasva, öljy, ruoste, suola tai hapot.

Jos pinnalla on käytetty täyttä sinkkiä tai elektrolyyttisesti saatavaa sinkkiä, ZINGA galvanoi pinnan uudelleen ilman korkeita kustannuksia (kuten esim. hiekkapuhallus) johtuen sen erikoisominaisuudesta sulauttaa vanha kerros täydellisesti seuraavaan. Käyttäjä voi galvanoida uudelleen sen jälkeen, kun on poistanut sinkkisuolat vedellä. Tämä säästää häneltä paljon työtä ja rahaa.

Perinteisessä sinkityksessä on usein ongelmana huono tarttuvuus päälle maalauksessa. ZINGA tarttuu taatusti.

Toinen tärkeä argumentti verrattuna kuumagalvanointiin on se, että kun kappaleet upotetaan kuumaan galvanoituun kylpyyn, ne menettävät kuumuuden ja jännityksen vuoksi muotonsa. ZINGAlla ei ole tätä ongelmaa.